цена: 9.19 лв.7.79 лв.
бр.

Производител: Аромания

 
цена: 9.19 лв.7.79 лв.
бр.
Можете да поръчате Аромания АроФоликацид Мета х90 таблетки и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Аромания АроФоликацид Мета х90 таблетки

Aromania AroFolicacid Meta x90 caps.AroFolicacid Meta e Биоактивна форма на фолиева киселина с калциев L-метилфолат 400 µg                                                                   
Допринася за нормалния растеж на тъканите у майката по време на бременност, нормалния синтез на аминокиселини, нормалното кръвообразуване. Спомага нормалния метаболизъм на хомоцистеина и функцията на сърдечно-съдовата, имунната и нервната системи.

Калциев L-метилфолат е активната форма на фолиевата киселина. Бионаличността на L-метилфолат е около 7 пъти по-висока от тази на неактивната фолиева киселина. Продуктът АроФоликацид Мета осигурява 400 µg калциев L-метилфолат – оптимално дневно количество от тази лесноусвоима форма.  
 
L-метилфолатът е от основно значение за синтеза на ДНК, клетъчното делене и репродуктивните функции. Подпомага правилното развитие и растеж на тъканите на плода през вътреутробното му развитие. Препоръчва се фолиевата киселина да се добави към дневния прием, в периода преди и по време на бременност, тъй като невралната тръба (зачатък на гръбначен и главен мозък) на плода се формира в първите 4-5 седмици, когато бременността най-често още не е установена.
По време на кърмене нуждата от фолиева киселина е по-висока, поради спомагателната й функция за възстановяването на организма, а освен това се изчерпва по-бързо, задоволявайки дневните потребности на майката и бебето.
                                             
Съдържание в 1 таблетка:
  • калциев L-метилфолат 400 µg (100% от ПДП*),
  • пълнители лактоза, микрокристална целулоза, пшенично нишесте, модифицирано нишесте, антислепващи агенти талк, магнезиев стеарат, силициев диоксид.
 
Дозировка: 1 таблетка дневно. Продуктът е подходящ за употреба при бременност и кърмене.

 

Производител: Аромания
Можете да поръчате Аромания АроФоликацид Мета х90 таблетки и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад