цена: 9.09 лв.
бр.

Производител: QUEISSER PHARMA

 
цена: 9.09 лв.
бр.
Можете да поръчате Допелхерц Актив Витамини за диабетици с черница 30 капс. и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Допелхерц Актив Витамини за диабетици с черница 30 капс.

Doppelherz Aktiv Diabetics mulberry


15 витамина и минерала + екстракт от листа на бяла черница

Оптимална комбинация от 15 витамина и минерала плюс екстракт от листа от бяла черница – разработена специално за диабетици, както и за хора, които са в режим на отслабване за допълване на тяхната диета.
Доказано е, че при страдащите от захарен диабет, често има намалени количества на витамини и минерали в организма. При хората с диабет се наблюдава повишено образуване на свободни радикали (т. нар. оксидативен стрес). Това води до нужда от допълнителен прием на антиоксиданти за предпазване на клетките. Имунната система също е подложена на токсичния ефект на прекалено високата кръвна захар. Като добавим и много благоприятната среда за развитие на бактерии, както и съдовите увреждания, става ясно, че диабетиците са по-предразположени към инфекции, в сравнение с другите хора. Неспособността да се използва глюкозата за енергия, създава затруднения на тъканите, които зависят от инсулин, в т.ч. и мускулната тъкан, което може да доведе до засилено чувство за отпадналост и умора. За облекчаването на последното могат да помогнат повечето В-витамини, магнезият, витамин С.

Противодиабетни свойства на листата от бяла черница (Мorus alba)

Бялата черница, на латински Мorus alba, е широколистно листопадно растение, което произхожда от Източна Азия. Листата на растението са различни - с яйцевидна форма, но се срещат цели и наделени на 3 до 5 дяла. В химичния състав на листата е важно да се отбележи наличието на флавоноиди, алкалоиди, DNJ (1-деоксиножиримицин) и полизахариди. Стандартизираният екстракт от листа на бяла черница съдържа вещества, които биха могли да блокират разграждането на полизахаридите (например нишесте или захароза) до прости захари (като глюкоза). Благодарение на това някои от въглехидратите остават неразградени и не се усвояват, което позволява поддържане на благоприятни нива на кръвната захар. Множество клинични проучвания изследват здравословните ефекти на екстракта от листа на бяла черница. В хода на подобни проучвания са установени следните ползи от екстракта от листа на бяла черница:

  • Спомага за намаляване нивата на кръвната захар след нахранване като блокира разграждането на полизахаридите в червата и резорбцията на захари 1,2,3
  • Подобрява инсулиновата чувствителност 4
  • Антихиперурикемичен ефект (намалява нивата на пикочната киселина, респективно – риска от развитие на подагра5
  • Хиполипидемичен, васкуларопротективен, хипотензивен ефект6 Подобряват се нивата на липидите в кръвта, подпомага се поддържане на нормално кръвно налягане и се предпазват от увреждане кръвоносните съдове.
  • Антиоксидантни, антимикробни, цитотоксични, антиатеросклеротични, кардиопротективни свойства, които се дължат на съдържащите се в екстракта флавоноиди 7. Част от най-сериозните хронични усложнения на захарния диабет са свързани с увреждане на големи и средно големи артерии от процеса атеросклероза. Като резултат се нарушават функциите, най-вече на мозъка и сърцето. Екстрактът от листа на бяла черница би могъл да забави развитието на тези усложнения.

Хромът помага за поддържането на нормално кръвно-захарно ниво.
Цинкът играе важна роля върху метаболизма на въглехидратите, а витамин B6 в метаболизма на гликогена (включително и на усвояването на глюкоза от клетките). Гликогенът представлява резервната форма на глюкоза в клетките.
Витамин В6, В12 и фолиева киселина имат положителен ефект върху нивата на хомоцистеина в кръвта, което е важно за диабетно болните. Хомоцистеинът е самостоятелен рисков фактор за развитие на атеросклероза.
При хората с диабет се наблюдава повишено образуване на свободни радикали (т. нар. оксидативен стрес). Цинк, селен, витамини С и Е предпазват клетките от повишените нива на оксидативен стрес типични за диабета.

Витамин В1, В2, В3 (ниацин), В5 (пантотенова киселина), В6, В12, биотин, витамин С и магнезий допринасят за нормалния енергиен метаболизъм в организма. Витамин D подпомага имунната система.

Една таблетка на ден покрива повишените нужди на организма от витамини и минерали.
 


 


Производител: QUEISSER PHARMA
Можете да поръчате Допелхерц Актив Витамини за диабетици с черница 30 капс. и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад