цена: 7.99 лв.
бр.

Производител: QUEISSER PHARMA

 
цена: 7.99 лв.
бр.
Можете да поръчате Допелхерц Актив Магнезий/Калций/D3/Мед/Манган табл. 30 и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Допелхерц Актив Магнезий/Калций/D3/Мед/Манган табл. 30

Doppelherz aktiv Magnesium Calcium


Допелхерц актив Магнезий + Калций + Витамин D3 + Мед + Манган
Нова формула - грижа за сърцето, костите и мускулите.
Профилактика на остеопорозата.
При умора и стресови състояния.

Допелхерц актив Магнезий + Калций двуфазни ДЕПО таблетки съдържат специална комбинация от Магнезий и Калций, както и Манган, Мед и Витамин D3., която е особено важна за здравето на костите, нервната система и мускулните функции.

Двуфазната ДЕПО таблетка осигурява оптимална и удължена абсорбция на активните съставки в организма. 

Допелхерц актив Магнезий+ Калций с Витамин D3 + Мед + Манган  - оптимална комбинация за правилното функциониране на сърдечно-съдовата, нервната и мускулната система, за здравината на костите ипрофилактика на остеопорозата.  

Всичко зависи от комбинацията!  

Магнезият е един от основните микроелементи. Необходим е за осъществяването на много енергийни процеси, участва в метаболизма на белтъците, мазнините, въглехидратите и нуклеиновите киселини. Участва в обмена на фосфора, допринася за понижаването на кръвното налягане и е от съществено значение за функцията на много ензими.

Магнезият контролира нормалното функциониране на клетките на миокарда, регулира съкратителната му функция. Участва в процеса на нервно-мускулната възбудимост. В стресови състояния се произвежда в повишено количество от свободния йонизиран магнезий, във връзка с което неговият допълнителен прием повишава устойчивостта на стрес.

Необходимо е да се приема от организма в оптималното му съотношение с калция.

Калций – основният елемент при формирането и изграждането на костите и зъбите, участва в регулирането на пропускливостта на клетъчните мембрани, в процеса на кръвосъсирването, необходим за поддържането на стабилността на сърдечно-съдовата система.

Калцият участва в предаването на нервни импулси, съкращаването на скелетната мускулатура и сърдечния мускул и играе съществена роля в обмяната на костната тъкан.

Подпомага отстраняването на тежки метали и радионуклеиди.

Поради факта, че калцият постоянно се отделя от организма, във всяка възраст трябва да се следи за приемането му с храната в необходимите количества или да се приема допълнително.

Витамин D3- контролира усвояването на калция и подпомага неговото включване в костите. Той е главният регулатор на фосфорно-калциевия обмен. Поддържа нормалните нива на фосфора и калция в кръвта. Участва във формирането и метаболизма на костната тъкан.

Пациенти в напреднала възраст при недостиг на Витамин D3 , развиват остеопороза на гръбначен стълб, костите на таза и крайниците. Когато организмът е подложен редовно на въздействието на слънчева светлина, той може самостоятелно да си произвежда витамин D3

В някои случаи, приеманото количество от витамина не е достатъчно за здравето на хората, поради недостатъчно излагане на слънце. Ето защо, се налага допълнителен прием на витамин D3..

Манганът е микроелемент, който е необходим за растежа, функцията на половите органи, зарастването на рани, подпомага максималната продуктивност на мозъчните клетки и също така на нормалния метаболизъм на захарта и инсулина.

Манганът е важен антиоксидант, той е необходим за синтеза на ензими, които предпазват организма от свободните радикали, увреждащи клетките. Този микроелемент укрепва артериалните стени, като ги прави по-устойчиви към образуването на холестеролови атеросклеротични плаки. Той също влияе положително на холестероловия метаболизъм. Необходим е за намаляване на риска от заболявания на хрущялната тъкан и костната система.

Мед – микроелемент, необходим за нормалното функциониране на сърцето, намалява нивата на кръвната захар, холестерола и пикочната киселина в кръвта. Освен това, той укрепва костите, способства за развитието на кръвните клетки, подсилва имунната система, стимулира растежа при децата.

Това минерално вещество е необходимо за образуването на колаген в костите и има голямо значение за бързото зарастване на фрактури.

Микроелементът мед се използва за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, като допринася за нормалния сърдечен ритъм.

Приложение:
Допелхерц актив Магнезий+ Калций с Витамин D3 + Мед + Манган  - оптимална комбинация за правилното функциониране на сърдечно-съдовата, нервната и мускулната система, за здравината на костите ипрофилактика на остеопорозата.  

Липсата на магнезий в организма води до:  

 • болезнени мускулни схващания(крампи) 
 • мускулни болки 
 • сърдечни ритъмни нарушения 
 • лесна уморяемост 
 • липса на здравословен сън 
 • раздразнителност 

Нуждата от Магнезий нараства при: 

 • активно спортуващи  
 • ритъмни нарушения на сърцето 
 • стрес и нервно напрежение 
 • тежка физическа работа 
 • употреба на цигари и алкохол 
 • мускулни болки и схващания 
 • бременност и кърмене 

Тъй като бионаличността на калций намалява с напредването на възрастта, допълнителният прием на тези два минерала и витамин D3 може да бъде особено важен при възрастни хора и жени в менопауза, които не се хранят здравословно.

Само една ДЕПО таблетка Допелхерц®актив Магнезий + Калций + Манган + Мед + Витамин D3., дневно, в комбинация с балансирано хранене, Ви осигурява необходимото дневно количество витамини и минерали. Това съчетание на полезни съставки може да Ви помогне да се чувствате здрави и работоспособни, при състояния на повишено умствено и физическо натоварване и стрес.

Оптималният прием на витамини и минерали е изключително важен за доброто състояние и работоспособността на организма. 

Препоръчителен прием:
Приемайте 1 ДЕПО таблетка дневно по време на хранене, с достатъчно течност.
При необходимост, таблетката може да бъде разделена.
Да не се сдъвква.
Да не се надвишава препоръчваната дневна доза!
Този продукт е хранителна добавка и не замества разнообразното и здравословно хранене!

 

Състав:

Активни вещества

Състав в 1 таблетка

Магнезий

210 mg

Калций

420 mg

Витамин D3 

5 µg

Мед

500 µg

Манган

1mg

  

Eнергийна стойност: 1 капсула съответства на 0,2 kcal/1,0 kJ

Опаковка: Допелхерц®актив Магнезий + Калций - опаковка с 30бр. таблетки

Съхранение: Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за деца, при темп. до 25° C.

Двуфазна ДЕПО таблетка

Двуфазната система е разработена на базата на специална производствена технология. Състои се от 2 различни таблетни слоя и действа на принципа на “бързо освобождаване на активните съставки”, последвано от “удължено освобождаване на активните съставки”.

Какво е предимството на двуфазната система? 

Двуфазната ДЕПО таблетка осигурява постепенно освобождаване и пълно усвояване на активните съставки от организма.  

През първата фаза бързо се освобождават Витамин D3 и Калций.  

През втората фаза ДЕПО таблетката постепенно освобождава Магнезий и микроелементите Манган и Мед, като осигурява на организма необходимите вещества през целия ден.

 


Производител: QUEISSER PHARMA
Можете да поръчате Допелхерц Актив Магнезий/Калций/D3/Мед/Манган табл. 30 и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад