цена: 39.99 лв.34.99 лв.
бр.

Производител: SANDOZ

 
цена: 39.99 лв.34.99 лв.
бр.
Можете да поръчате Екзилор писалка против гъбички по ноктите 400 дози и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Екзилор писалка против гъбички по ноктите 400 дози

Excilor Pen Against Nail Fungal Infection 400 dosesГъбичната инфекция на ноктите на ръцете и/или краката /онихомикоза/ е хронично и заразно заболяване, което с времето води до разрушаване на нокътната плочка. Като причинители се посочват дрождите и дерматофитите. Размножават се чрез спори, които се пренасят чрез водата, въздуха, почвата или чрез директен контакт. Податливи на заразяване са хора, ходещи боси на публични места-сауни, басейни, парни бани, физкултурни салони, както и хора, при които се налага често миене на ръце-готвачи, детегледачи, чистачи, здравни работници. Заболяването започва най-често с напукване на кожата или микроскопични промени по нокъта. Растежът на ноктите се забавя. Променя се цвета-от белезникав до жълт, като това може да продължи месеци. Поразяването започва от горната част /тази, която се изрязва/ и постепенно достига до основата на нокъта. Цветът постепенно се променя към кафяв до черен. Обичайно инфекцията започва от един нокът и се разпространява към останалите. При нелекувана инфекция се наблюдава и специфична миризма, болка, подуване и дори гноен секрет.

Екзилор писалка е удобна и ефикасна форма за справяне с проблема.
 
Характеристика на основните съставки:
 
 • Етил лактат – потиска развитието на гъбичките
 • Оцетна киселина – създава ниско ниво на рН; така ензимите, които разтварят кератина и го правят на храна за гъбичките, не могат да функционират
 • Катализатор на проникването – осигурява ефективно действие отвътре навън на нокъта
 • Филмиращ агент – осигурява дълготрайно действие
 • Други – вода и консерванти
 • Без парабени
 
Основни фактори за успешно елиминиране на проблема:
 
 • Поддържайте ноктите къси, чисти и сухи
 • Носете само памучни чорапи, които сменяйте всеки ден
 • Не носете тесни затворени обувки от изкуствена кожа-обикновено запарват краката, а това е идеална среда за развитие на гъбички
 • По време на третиране с Екзилор писалка не лакирайте ноктите и не носете изкуствени нокти
 • Третирането на ноктите продължава до пълното израстване на здравите нокти! Това отнема между 3 и 6 месеца.
 
Приложение:
 
Нанесяйте Екзилор писалка върху почистени и подсушени нокти сутрин и вечер. Нанесете обилно по цялата повърхност и под ръба на ноктите. Не е нужно да натискате силно. Изчакайте 2 минути да изсъхне преди да се обуете. Леко щипане след нанасяне е нормално и се свързано с ефекта на продукта. След употреба затворете плътно капачката!
Преди използване при деца, диабетици, бременни и кърмачки, задължително се консултирайте с лекар!
 

Производител: SANDOZ
Можете да поръчате Екзилор писалка против гъбички по ноктите 400 дози и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад