Есента е тук, погрижете се за кожата си!

16.10.2015 г.

Няма две мнение по въпроса, че лятото беше страхотно – дълги слънчеви дни, бурни нощи, повече свободно време и силни емоции. Лятото обаче има лошия навик да съсипва кожата, при това по повече от един начин. 

Горещите температури, ултравиолетовите лъчи, солената морска вода, климатикът, химичните добавки в басейните, репелентите, некачествената слънцезащитна – това са все фактори, които не правят добра услуга на външната Ви обвивка. С наближаването на края на лятото много наши клиенти се оплакват не само от изсушаване на кожата, но и от акне и видимо влошени симптоми на стареенето – задълбочени бръчки и тъмни петна.

Есен

Ето защо обичаме да гледаме на есента като на време, в което да обърнем специално внимание на кожата – да поправим щетите от лятото и да се подготвим за предизвикателствата на зимата. Ако сте на едно мнение с нас, то сигурно ще оцените нашите съвети за есенна дерматологична грижа:

Затоплете се. Горещите вани и сауни са не само добър начин да затоплите тялото си, но и отлично средство да подобрите кръвообращението и лимфотока, които са ключови за здравето и добрия външен вид на всички кожни слоеве.

Сверете биологичния си часовник. Когато природата Ви поднесе дълги нощи, няма нищо по-мъдро от това да ги използвате по предназначение. Съкратете престоя си в интернет и добавете половин или един час към продължителността на съня си – кожата Ви ще бъде видимо благодарна.

Подхранете и хидратирайте правилно! Предпочитайте специализираните овлажняващи и подхранващи продукти на доказани световни марки козметика.

Добавянето на есенциални масла към обичайната Ви козметика също е добър вариант и може да допринесе за поддържането на равномерен тен и преодоляването на сухите петна и зачервяванията.

Кажете „НЕ!“ на есенното акне. Интересен козметичен феномен е появата/влошаването на акнето през есенния сезон. Причината за това вероятно е комплексна и се корени не само в климатичните промени, но и в завишените нива на стрес (обратно на работа, на училище), намалената консумация на свежи плодове и зеленчуци, по-малкото сън и др.

При всички положения е добра идея не само да обърнете внимание на режима си, но и да подходите по-сериозно към козметичната грижа, най-вече за кожата на лицето – тук нашата препоръка отново е за избор на качествени специализирани продукти против акне и редовната хигиена на кожата с козметика без сапун и неутрално pH.

Опознайте кожата си, за да я лекувате! Не на последно място, научете се да познавате кожата си – наблюдавайте нейното състояние и се постарайте да свържете промените в него с конкретни събития. Само така ще можете да работите не само върху симптомите, но и върху реалните причинители на проблемите.  


всички новини