цена: 27.90 лв.
бр.

Производител: WALMARK

 
цена: 27.90 лв.
бр.
Можете да поръчате Калмацин форте табл. х 100 Валмарк + подарък комплект за маникюр и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Калмацин форте табл. х 100 Валмарк + подарък комплект за маникюр

Calmacin Forte tabl. x 100 WalmarkПо-мощна формула, обогатена с витамин Д, за здрава коса, кожа и нокти

  • Допринася за поддържане на здрави кости, зъби, коса и нокти
  • Оказва благотворен ефект върху нервната система
  • Подпомага дейността на сърцето
  • Подсилва имунната система
  • Подходящ по време на бременност, кърмене, при усилено физическо натоварване

Калмацин Форте представлява комплекс от калций,магнезий и цинк, в комбинация с витамин Д. Предимството на продукта е увеличеното съдържание на калций (400 мг) и добавеният витамин Д.

Калцият изгражда костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Той е важен елемент във всеки етап от живота на човека. Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Установено е, че продължителният недостиг на калций може да доведе до намалена костна плътност и развитие на остеопороза.

Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и се изхвърля неизползвана от организма. За пълноценното усвояване на калций в организма е необходим витамин Д.

Витамин Д е мастноразтворим витамин, който се образува в кожата под влияние на слънчевите лъчи. Когато количеството на витамин Д в организма е недостатъчно, въпреки редовният прием на калций, костите постепенно губят плътност и може да се появят проблеми с костите.

Магнезият се среща във всяка клетка на човешкото тяло и е изключително важен за нормалното функциониране на мускулите и нервната дейност, както и за образуването на енергия. Помага при напрежение и стрес, хронична умора, умствено и психическо натоварване.

Цинкът регулира омазняването на кожата и косата и се препоръчва при акне. Недостатъчното количество цинк може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Състав

Всяка таблетка съдържа:
Калций 400 mg Магнезий 150 mg 
Цинк 8,5 mg Витамин Д 2 mcg 

Продуктът не е подходящ за деца под 3 години.

Дозировка

1 таблетка дневно след хранене.


Производител: WALMARK
Можете да поръчате Калмацин форте табл. х 100 Валмарк + подарък комплект за маникюр и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад