цена: 38.99 лв.35.99 лв.
бр.

Производител: ORGANIC INDIA

 
цена: 38.99 лв.35.99 лв.
бр.
Можете да поръчате Органик Индия Амалаки Капсули Х 90 и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Органик Индия Амалаки Капсули Х 90

Organic India Amalaki Capsules X 90Хранителната добавка Амалаки на Органик Индия съдържа биологично сертифициран сушен плод от Амла (Emblica Officinalis / Phyllanthus Emblica). Наричан още индийско цариградско грозде, амла е дърво, характерно за Югоизточна Азия и достигащо височина 30 метра. В хинди думата „амла“ носи значение на „пречистен, блестящ, чист”. Плодовете му заемат водещо място по концентрация на витамин С – вещество с антиоксидантен ефект, което противодейства на пагубното действие на свободните радикали в организма.

Свободните радикали са нормален продукт от процесите в тялото, но натрупани в прекалено големи количества, те могат да нанесат сериозни увреждания на здрави клетки и тъкани и по този начин да доведат до неблагоприятни здравословни последици. По принцип организмът има собствени антиоксидантни механизми, но небалансираното хранене, стресът, възрастта и замърсяването нарушават тяхната ефективност. Ето защо приемът на натурални антиоксиданти може да се окаже незаменима помощ за естествените защитни сили на тялото ни.

Тестовете показват, че концентрацията на витамин С в плода амла превишава може да бъде до 3 пъти по-високо, отколкото в други богати на витамина плодове и зеленчуци. Амлата е една от малко познатите на западния човек суперхрани, поднасяни в миналото като дар на боговете и традиционна част от Аюрведа практиката. Нещо повече, амла съдържа поне 12 други естествени съставки, които са с още по-силен антиоксидантен ефект от витамин С. В този плод витамин С е свързан с биофлавониди и танини, които играят ролята на кофактори. Те усилват ефекта от витамина и съдействат за по-пълноценното му усвояване от тялото.

 

Здравословни ползи от Амалаки:

  • Поддържа функцията на храносмилателния тракт.
  • Редуцира астматичните пристъпи
  • Подпомага хомеостазата в поддържане нормалните нива на киселинност.
  • Укрепва имунната система и защитните сили на тялото.
  • В Аюрведа Амла се свързва с дълголетие и обновяване на кожата и тялото.

 

Състав (в 1 капсула):

500 мг сушен био плод амалаки (Emblica Officinalis). Тестовете на Амалаки от Органик Индия свидетелстват за концентрация на витамин С от 10 мг/г плод.

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 капсула 1-2 пъти дневно с храната или чаша вода

               

Веган капсули в стъклени опаковки.

Без глутен, ГМО и тежки метали.

От плодове, отгледани в почва без пестициди.

Кашер сертификат.


Производител: ORGANIC INDIA
Можете да поръчате Органик Индия Амалаки Капсули Х 90 и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад