цена: 38.99 лв.35.99 лв.
бр.

Производител: ORGANIC INDIA

 
цена: 38.99 лв.35.99 лв.
бр.
Можете да поръчате Органик Индия Гилой - коренът на безсмъртието х 90 капс. и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Органик Индия Гилой - коренът на безсмъртието х 90 капс.

Organic India Giloy x 90Гилой, Гудучи, Амрита – това са имена, с които билката  Tinospora Cordifolia е известна в аюрведичанат фармакопея . В превод от санскрит „ амрита“ означава „ нектар на безсмъртието“.  
Гилой е изключително ефективна билка за здравето на съвременния човек заради :
  1. Високата защита,  която осигурява срещу гама лъчите. Гама лъчите са форма на електромагнитно излъчване. Те са с малка дължина, висока честота и силно проникваща природа под формата на фотон. Всички радиоактивни материали имат гама лъчение, което със своето силно йонизиращо действие е опасно за живите същества. Гама лъчите проникват дълбоко в тъканите на живите организми и могат да предизвикат рак.
  2. Антиоксиданти свойства,  които съдействат за преодоляване на оксидативния стрес. По време на своя живот и работа, клетките отделят оксиданти- най-често свободни радикали- като резултат от биохимичните процеси, които протичат в тях. Количеството оксиданти рязко се увеличава в случай на стрес – физически, психически, емоционален, заболяване, токсичност на околната среда. Прием на билки, подправки и храни с висок антиоксидантен индекс е възможно най-добрият и ефикасен начин за поддържане на енергийните нива и баланс в организма.
  3. Съдейства за защита на черен и бял дроб от фиброза – патологично нарастване на съединителна тъкан в стави, сухожилия или вътрешни органи. Обикновено фиброзата е предшествана от възпалителни процеси, а Гудучи или Гилой е билка, използвана в Аюрведа и като противовъзпалително средство.
  4. Имуномодулаторно и адаптогенно действие – потвърдено е от клинични проучвания в тази насока, които потвърждават свойствата на билката и в двете посоки- като имуностимулатор и като имуносупресор / анти-алергична активност /.
  5. Подкрепа на организма при исхемична болест на сърце  или мозък. Исхемията е свързана най-често със стесняване и/или запушване на кръвоносните съдове, вследствие на натрупани плаки по стените им и съответно намаляване на кръвния потоккъм тези органи и съответно притока на кислород и хранителни вещества към тези органи. Чрез повлияване на поредица от механизми, Гилой действа като подпомагащо средство в терапията и профилактиката срещу една от болеститена модерния свят.
  6. Гилой е билка с благотворен ефект върху стомашно-чревната лигавица чрез подкрепа на процесите на адекватно отделяне на мукус / слуз и антимикробна активност.  Съчетанието с Амалаки и Шатавари оптимизира действието на Гудучи с насоченост към тънките черва от храносмилателния тракт.
Аюрведичните лекари използват Гилой като подпомагащо средство за намаляване нивото на кръвната захар. Ако сте диабетик и използвате Гилой, препоръчваме редовно следене на нивата на кръвната захар заради хипогликемичния ефект на билката.

Производител: ORGANIC INDIA
Можете да поръчате Органик Индия Гилой - коренът на безсмъртието х 90 капс. и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад