20%
Предпазна маска за деца червена с филтър от активен въглен


 
цена: 19.99 лв.15.99 лв.
бр.


 
цена: 19.99 лв.15.99 лв.
бр.
Можете да поръчате Предпазна маска за деца червена с филтър от активен въглен и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Предпазна маска за деца червена с филтър от активен въглен

Protective Mask Anti Pollution kids pinkИзключително актуалният в последно време проблем със замърсения въздух набира все по-широка популярност. Човечеството полага много усилия в борбата си с този проблем, но с интензивните темпове на развитие на икономиката и индустрията на всяка държава в съвременния свят, тази борба е изключително трудна.

Нито един човешки организъм не би оцелял без да вдишва кислород повече от няколко минути. Когато въздухът е замърсен, заедно с кислорода в организма попадат фини прахови частици, серен диоксид, азотен диоксид и други токсични субстанции.

Съществува т.нар. американски стандарт (РМ) за определяне на замърсяването на въздуха според големината на намерените прахови частици в него. Като гранична стойност се приема РМ10, където вдишаните частици достигат частично до белите дробове, тъй като филтрирането от страна на носната кухина не е достатъчно при частици с размер под 10 микрона. Частици с размер РМ 2,5 достигат до алвеолите на белите дробове.

Предпазната маска не позволява вдишването на частици с размер РМ 2,5 и по-голям. Индивидуално решение при попадане във всякакви ситуации на замърсен въздух: при наличие във въздуха на прах, пепел, пушек, полени, алергени, изгорели газове; при необходимост от престой в големия град; при работа в градина, при посещение или престой в болница, при престой на публични места, при пътуване, при спорт на открито

         

Характеристики:

 • Маската е подходяща за хора от всяка възраст: мъже, жени и деца, с шнурове за регулиране

 • Изключителен комфорт при употреба

 • Изготвена от 100% памучен материал за многократна упoтреба

 • В горната част е разположен Л-образен клип за по-добро прикрепяне към носа

 • Не предизвиква замъгляване или хлъзгане в случай на носене на очила, шлем или каска

 • Маската може да се пере

 • Със сменяем филтър от активен въглен, наличен в комплекта
  (ВНИМАНИЕ!!! Филтърът НЕ се пере.)
  Продължителността на употреба на филтъра е в зависимост от замърсеността на средата, в която се използват.
  При силно замърсен въздух, както в големите градове, например, е добре да се сменя на около 2-3 месеца.

 • С клапа за еднопосочно преминаване на въздушната струя при вдишване и издишване; предотвратява се развитието на бактерии в маската

 • Размери на маската: 25,5/11 см, дължина на прикрепваща част зад ухото- 6 см

 

Приложение:

Използвайте всеки път когато попаднете в среда със замърсен въздух. За ежедневна употреба.

 

Можете да поръчате Предпазна маска за деца червена с филтър от активен въглен и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад