цена: 24.90 лв.19.90 лв.
бр.

Производител: SALUS HAUS, GERMANY

 
цена: 24.90 лв.19.90 лв.
бр.
Можете да поръчате Флорадикс билкова кръв 250 мл и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Флорадикс билкова кръв 250 мл

Floradix krauterblut 250mlБилково-плодов елексир с желязо.

Изпитано естествено подсилващо и изграждащо средство в периоди на повишена нужда от желязо. Подходящ в периода на развитие на малките деца, пубертета, преди всичко за жените, при менструация, бременност и кърмене; при еднообразно и бедно на калории хранене, при възстановяване, през втората половина от живота.

Умората е един от основните фактори, подсказващи недостиг на желязо в организма. Желязото също е основен елемент за пренасянето и задържането на кислород в клетките, за процесите в тъканите, за изграждане на хемоглобина. Floradix Билкова Кръв е идеалната добавка във вашето ежедневие за да поддържате оптималните нива желязо, като усвоявате максимално от натурални органични източници. Произведено от подбрани, богати на витамини и минерали плодове и билки, при които са взети под внимание преди всичко съдържащи желязо билки и плодове.

Желязото всъщност е един от много важните и основни елементи в организма. За какво е важен този елемент в нашия организъм: желязото е съставна част на хемоглобина, а той е елементът от червените кръвни клетки, благодарение на който всяка една тъкан или орган в тялото получава жизнено необходимият й кислород. Желязото е съставна част на редица ензими и протеини; играе ключова роля в процесите на растеж в организма; предотвратява умората – тъкани, които не получават кислород бързо изпадат в състояние на умора. има пряко отношение към силата и издръжливостта на мускулите и добрата физическа форма, тъй като участва в синтезата на миоглобин – „мускулния хемоглобин“ – транспортиращата кислород структура в скелетната мускулатура и сърдечния мускул.

Кои са симптомите на недостиг на желязо? Умора без реална причина. Бледа кожа и лигавици. Чупливи нокти. Изтощена коса и увеличен косопад. Липса на енергия и тонус. Напукани устни. Студени крака и ръце. Слабост в мускулите. Главоболие, виене на свят, апатия, депресия, безсилие, намалена способност за концентрация, а в по-тежките случаи задух и сърцебиене при физически усилия. Всичките тези симптоми се появяват относително късно. Когато дефицитът не е тежък, той протича доста подмолно и ако човек не се вслушва в тялото си – може дълго време да не усети проблема.

Във билково-плодовата формула на Floradix Билкова Кръв са добавени билкови извлеци специално селектирани за подсилване на стомаха и храносмилането като например копър. Освен добро храносмилане, за да бъде усвоено желязото трябва да се приема едновременно с някои други елементи, като най-основен е витамин С, както кобалт, мед и манган. Уникалното на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които стимулират храносмилането и така гарантират максималното усвояване на желязото. Всички плодови сокове подбрани във формулата съдействат за поддържане на кръвотворните органи, а самото желязо е в лесноусвоима формула. Част от плодовете използвани във Floradix Билкова Кръв са: червено цвекло, къпини, череши, френско грозде, портокали, както и зеленчуци като коприва, спанак, моркови. Кафявите водорасли особено съдържат минерали, подпомагащи усвояването на желязото. Зеленолистните зеленчуци и цвеклото са богати на манган, зеленолистните зеленчуци, черешите и морковите са източник на мед. Къпините и хибискус са богати на витамин С. Копърът поддържа доброто храносмилане. Подбора билки, който засилва храносмилането има две основни роли – едната е ролята на доброто храносмилане в максималното усвояване на желязото и втората – не се получава запек, широко разпространен страничен ефект от добавките с желязо. Сокът от червено цвекло е една от най-препоръчваните при анемия храни. Съдържанието на желязо в него не е много, но въпреки това той участва във възпроизвеждането на червени кръвни телца. Витамините С, А, Е, както и плодовите киселини идват от внимателно подбраните плодови сокове, като специално витамин С имаме в големи количества от хибискус, къпини, френско грозде, лимони, портокали и най-вече екстракт от шипки. Пшеничният зародиш и маята са източник на витамините от група В, както и витамин Е – в пшеничния зародиш.

Друго много ценно качество на Floradix Билкова Кръв е течната й форма – това практически не натоварва храносмилането и реално полезните вещества и желязото се усвояват много по-лесно от организма, по-бързо достигат до кръвта, а от там и до всички органи и системи. Това също така дава възможността в продукта да не се използзват сгъстители, втвърдители. Концентратите и извлеците са в естествената си течна форма – не са преработвани.

Floradix Билкова Кръв е изпитано естествено подсилващо и изграждащо средство в периоди на повишена нужда от желязо. Продуктът е много подходящ за хора със симптоми на желязна анемия, също така хора на строги диети, небалансирано хранене, както и вегетарианци и вегани. Много подходящо е за активно спортуващи с големи физически натоварвания, тъй като освен че гарантира тонуса на мускулите, набавя лесноусвояемо желязо. Билково-плодовият тоник е едно чудесно подсилващо средство за периоди на възстановяване след тежко боледуване, операция и други. Подходящ е и при жени с по-обилна менструация, която води до възникване на железен дефицит. Подходящо за деца над 3-годишна възраст. Изцяло натурален продукт - без добавена захар, без подсладители, без консерванти, без алкохол. Произведено от подбрани, богати на витамини и минерали плодове и билки, при които са взети под внимание преди всичко съдържащи желязо билки и плодове.

Съдържа: * воден извлек от: моркови, коприва, спанак, корени от бучиниш, резене, кафяви водорасли, чашки от плод на хибискус. * концентрат от плодови сокове: круши, грозде, сок от френско грозде, къпини, череши, портокали, червено цвекло, лимони, ябълки, рожков. * воден екстракт от мая, мед, воден гъст екстракт от шипки, железен глюконат, екстрат от пшенични кълнове, витамин С, естествени аромати, витамин В1, В2, В6, В12, малтодекстрин.

Начин на употрба:

Два пъти дневно x 10мл, препоръчително сутрин и вечер преди основните хранения.

Деца от 3-6год. - 5мл, веднъж дневно.

Деца от 6-12год. - 10мл, веднъж дневно.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

За добро усвояване на продукта, да се избягва употребата на кофеин и танини-съдържащи продукти едновременно с приема на Floradix Билкова Кръв.

Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансирано и разнообразно хранене.

 


Производител: SALUS HAUS, GERMANY
Можете да поръчате Флорадикс билкова кръв 250 мл и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад