Шуслерови соли и слънце

22.06.2019 г.

Лятото е изпълнено с много предизвикателства, пътувания и шумни вечери с приятели. Ето няколко съвета как да се справите с някои от неприятните изненади, които крие летния сезон. Бъдете подготвени, за да се насладите пълноценно на дните за релакс.

Шуслеровите соли в аптечката за път
Шуслеровите соли са минерални соли, произведени на хомеопатичен принцип. Те са напълно безопасни и се дават на деца от нулева възраст. Солите са 12, като са номерирани за ваше удобство. На практика няма риск да сгрешите при приема им, или ако ги дадете на вашето дете. Те са естествена част от тялото и изграждат всяка клетка. Особено необходими са на път, когато сте далеч от личния си лекар и можете да спечелите ценно време за по-бързо възстановяване. Произвеждат с
е в Германия от най-голямата фирма за хомеопатични лекарства в Европа – Немския хомеопатичен съюз (DHU). У нас се продават без рецепта в аптеките.


Слънчево изгаряне
Зачервяване, усещане за опъване, дискомфорт и повишена чувствителност... За съжаление, в някои случаи при срещите със слънцето се стига и до поява на мехурчета. Много уязвими са малките деца. Затова не забравяйте фотопротекцията, като нанасяте защитния крем или лосион поне 15-20 минути преди да се изложите на слънчевите лъчи.

При изгаряне има редица методи за облекчаване на състоянието на епидермиса, но обикновено ефектът е краткотраен. Затова най-добрият вариант е да повлияем „отвътре”
на механизмите за регенерация на кожата:
  • Още при първите симптоми вземете Шуслерова сол №3, железен фосфат, който успява бързо да понижи температурата в засегнатите участъци и да премахне болезненото чувство на парене.
  • При поява на мехури комбинирайте Шуслерова сол №3 със сол №8, натриев хлорид, която регулира обмяната на течностите в организма и ще се погрижи за бързата рехидратация на болните места и спадането на неприятните мехури.
 
Прием: при остра ситуация - по 1таблетка на 15 минути за възрастни и на 30 минути - за деца, от двете соли. При подобрение - по 5 на ден за възрастни и по 3 таблетки за деца на ден до пълно възстановяване. В първите часове можете да си направите гореща напитка от двете соли, като разтворите по 10 таблетки от всяка сол в гореща вода и пиете на малки глътки.
 
За оптимален резултат може да комбинирате с Апис D30 и Беладона D30.  На всеки 15 минути по 10 глобули в първите часове. При подобрение, 3 пъти на ден от Апис D30 и Беладона D30, поне 3-4 дни.
 
                                                                                                                                                              По материали от DHU България

всички новини