​Температурата – защо не трябва да се страхуваме от нея, когато се разболеем?

10.05.2017 г.

Един от най-честите симптоми, когато се разболеем от настинка или грип, е високата температура. Тя обикновено ни плаши, но всъщност е естествена, дори желана защитна реакция на организма.
 
Вирусите не могат да оцелеят дълго при високи градуси
Повишаването на температурата активира имунната система и различни механизми за борба срещу болестта. Нито един вирус няма да издържи повече от 1-2 часа при температура от 38-39 градуса. Високите температурни стойности намаляват тяхната преживяемост, те не могат да се развиват активно и да атакуват клетките.
 
Бързото сваляне на температурата пречи на оздравяването
То води до заглушаване на естествените сигнали, които ни подава тялото, и пречи на имунната система да си върши работата. Освен това е погрешно схващането, че сваляйки температурата, надвиваме инфекцията. Обикновено покачването на градусите продължава 2-3 дни, докато тялото „изгаси” и преодолее вирусната атака. Този процес няма как да бъде ускорен. А подобно неправилно разсъждение вероятно се поражда от факта, че по време на боледуване, когато температурата спадне, човек започва да се чувства по-добре и мисли, че оздравява. Затова и някои хора считат, че е логично по-ранното премахване на температурата да доведе до по-бързо елиминиране на инфекцията. Това обаче на практика е невъзможно.
 
За разлика от температуропонижаващите препарати, състоянието може много добре да бъде повлияно с хомеопатичното лекарство Инфлуцид. Той не потиска температурата, а постепенно я понижава, като по този начин гарантира адекватна имунна реакция. Успешно лекува и останалите симптоми на настинка и грип -  хрема, кашлица, отпадналост, главоболие, втрисане, мускулни болки.
 
Препоръчваме приемът му да започне още с първите признаци на вирусно заболяване. Деца над 1 година приемат по 1 таблетка на всеки два часа, до максимум 8 таблетки дневно. Когато състоянието се подобри, приемът се намалява на 3 пъти по 1 таблетка дневно в продължение на поне още 1 седмица.  Дозировката за деца над 12 години и възрастни е по 1 таблетка на всеки час до 12 таблетки дневно, а след подобрение – 3 пъти 2 таблетки дневно. 
 
За естественото овладяване на температурата помагат и Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU), които е добре да се съчетаят с приема на Инфлуцид.
 
Ако градусите са под 38,5, приемайте по 1 табл. сол №3 железен фосфат на всеки 30 мин. Тя ще спре възпалителния процес в начална фаза и ще подпомогне преноса на кислород в клетката.
 
При температура над 38,5 градуса включете и сол №5 калиев фосфат, която действа енергизиращо на организма, както и сол №8 натриев хлорид. Тази сол регулира баланса на телесните течности и ще предпази тялото от обезводняване. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 30 мин. до спадане на температурата.
 
От нашата онлайн аптека можете да поръчате както Инфлуцид, така и комбинацията от Шуслерови соли при висока температура

всички новини