15%
Nature\'s Way Калий 99 mg х 100 капсули


 
цена: 18.39 лв.15.63 лв.
бр.

Производител: Nature's Way products, Inc, USA

 
цена: 18.39 лв.15.63 лв.
бр.
Можете да поръчате Nature's Way Калий 99 mg х 100 капсули и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.

Nature's Way Калий 99 mg х 100 капсули

Nature's way Potassium 99 mg x 100 caps


Калий – естествен продукт в подкрепа на електролитния баланс и нормалната функция на сърдечно-съдовата и мускулната
системи.

Добър източник на калий (като калиев цитрат) – важен минерал и електролит, който подпомага поддържането на електролитния баланс и противодейства на ефектите на натрия.

 • Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система, поддържане нормални нива на кръвното налягане и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

 • Спомага за поддържане на алкалната среда в организма и предотвратяване на ацидозата (повишена киселинност на кръвта и други телесни тъкани). Това е от изключително значение за поддържането на костната минерална плътност и нормалното състояние на мускулите, особено в напреднала възраст.

 • Съдейства за предаването на електрическите импулси, необходими за ритмичното съкращаване на мускулите, включително на сърдечния мускул. В резултат се предотвратяват състояния като скованост, мускулна слабост, изтръпване на крайниците, нарушения в сърдечния ритъм и др.

 • Способства за преодоляване на умората и усещането за слабост, настъпили поради дисбаланс в електролитите и недостиг на калий.

 • Улеснява нормалната функция на червата при запек.

Минералите, включително калий, натрий, магнезий, калций и др., са електролити. Те притежават способността да се разтварят в телесните течности, образувайки електрически заредени йони, които биват отрицателни или положителни. Балансът между тези йони играе ключова роля за дейността на мускулната система, сърдечния мускул, нервната система и др.

Калият е един от седемте основни макроминерала. Човешкото тяло се нуждае от около 100 mg калий дневно, за да се предотврати недостига му, както и дисбаланс в електролитите, който може да доведе до редица нарушения.

Установено е, че добрият прием на калий намалява риска от смъртност с около 20%. Наличието на нормални нива на калий в организма предпазва от инсулт, понижава кръвното налягане, запазва костната минерална плътност и предотвратява загубата на мускулна маса и образуването на камъни в бъбреците.

Недостигът на калий може да предизвика редица здравословни проблеми. Той е известен още като хипокалиемия. Симптомите при занижени нива на калий включват :

 • неразположение и умора;

 • високо кръвно налягане, нарушения в ритъма на сърцето и увеличен риск от сърдечно-съдови болести;

 • слабост, мускулни болки и спазми, и дори парализа;

 • изтръпване, мравучкане и сърбеж основно в областта на крайниците;

 • запек;

 • респираторна недостатъчност и др.

 

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза:

Калий (калиев цитрат)

99 mg

99 mg

 

Целулоза, желатинова капсула, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти, глутен, соя, сол, захар, пшеница, дрожди.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и мускулната системи.

Забележка: При бременност и кърмене консултация с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно, за предпочитане с храна.

 


Производител: Nature's Way products, Inc, USA
Можете да поръчате Nature's Way Калий 99 mg х 100 капсули и на телефон 0894 23 44 44 в работни дни от 09 до 16 ч.
назад