DHU, известна още като Немски Хомеопатичен Съюз (Deutsche Homöopathie-Union) е дъщерна компания на Schwabe Pharmaceuticals Group и част от голямото фармацевтично семейство на Schwabe още от самото му създаване.
 
DHU е създадена през 1961 година под шапката на групата Schwabe с цел да се фокусира върху хомеопатичното направление на дейността, докато компанията-майка продължи да се развива в сферата на фитофармацевтиката. Вече над 50 години DHU се радва на непрекъснат прогрес и от малко звено вече се е превърнала в голяма компания с над 450 служители.
 
Знанието и опитът на DHU се трупат далеч преди формалното ѝ основаване. Корените на тяхната уникална експертиза в областта на хомеопатията могат да бъдат проследени чак до далечната 1866 година, когато доктор Вилмар Швабе основава Централния Хомеопатичен Диспансер на свое име (Homöopatische Centralofficin Dr. Willmar Schwabe).
 
Крайъгълен камък в историята на хомеопатията е издаването на Pharmacopoea Homoeopathica Polyglottica, първият общоприложим и международно разпознат сборник на качествени спецификации за хомеопатични лекарства. Това се случва през 1872 година, а негов автор е самият доктор Вилмар Швабе. Именно тогава и по този начин компанията Schwabe започва да дефинира и документира валидните и до днес качествени стандарти за хомеопатична фармация.
 
Днес DHU са един от водещите световни производители на естествени лекарства, в това число различни хомеопатични препарати и шуслерови соли. През последното десетилетие съюзът динамично навлиза в международния сегмент за самолечение (т.нар. лекарства без рецепта) и непрекъснато затвърждава присъствието си в него, налагайки нови стандарти за грижовно, безвредно и в същото време – ефикасно лечение. Максималното качество и широкото продуктово портфолио допринасят за успеха на компанията не само в Германия, но и в повече от 40 държави по цял свят, в това число и България.

12345678 
...
  right
Сортирай по
Показани 1 - 20 от 518

DHU