Vifor Pharma Group, по-рано Galenica Group, е глобална фармацевтична компания, която проучва, разработва, произвежда и продава свои фармацевтични продукти и е партньорът на избора за иновативни решения, насочени към пациентите.
Целта на компанията е да бъде световен лидер в областта на дефицита на желязо, нефрология и сърдечно-бъбречни терапии и се стреми да помогне на пациентите по света с тежки и хронични заболявания, да водят по-добър и по-здравословен живот.

Vifor Pharma Group има производствени обекти в Швейцария и Португалия, както и динамична мрежа от филиали и партньори, които предлагат широко пазарно покритие по целия свят. 

Групата на Vifor Pharma се състои от Vifor Pharma; Vifor Fresenius Medical Care Renal Pharma, съвместно с Fresenius Medical Care; Relypsa; and OM Pharma

Vifor Pharma е световен лидер в откриването, разработването, производството и маркетинга на фармацевтични продукти за лечение на дефицит на желязо. Компанията предлага и диверсифициран портфейл от лекарства, които се отпускат по лекарско предписание, както и лекарства без рецепта. Оперативните щабове на Vifor Pharma са в Цюрих, Швейцария, а компанията има все по-глобално присъствие и широка мрежа от филиали и партньори по целия свят. 

Ключовите марки в портфолиото за лечение на желязо са интравенозните продукти Ferinject® и Venofer® и пероралният продукт Maltofer®.

Vifor FreseniusRenal Pharma
Renal Pharma (VFMCRP) е обща компания на Vifor Pharma Group и Fresenius Medical Care. VFMCRP развива и предлага на пазара иновативни, висококачествени терапии в областта на нефрологията, за да подобри живота на пациентите, страдащи от хронични бъбречни заболявания (CKD) в целия свят. Компанията е основана в края на 2010 г. и е собственост на 55% от Vifor Pharma Group (по-рано Galenica Group) и 45% от Fresenius Medical Care.

Като лидер в областта на нефрологията и предпочитания партньор за бъбречните фармацевтични продукти, продуктовото портфолио на компанията е специализирано в управлението на анемия (Venofer®, Ferinject®, Mircera®), минералното и костно управление (Velphoro®, Rayaldee®, Osvaren®) бъбречно лечение (патриомер (US марка: Veltassa®), Ferinject®). В допълнение, VFMCRP и неговият партньор ChemoCentryx изграждат присъствие в редките заболявания чрез разработването на авакопан (CCX168) и CCX140.

Relypsa
Базираната в САЩ биофармацевтична компания Relypsa се фокусира върху откриването, разработването и комерсиализацията на полимерни лекарства за пациенти с често пренебрегвани и недостатъчно третирани състояния, които могат да бъдат засегнати в стомашно-чревния тракт. Първият продукт на Relypsa, Veltassa®, е направен за лечение на хиперкалиемия. Това е първото ново лекарство за повече от 50 години при пациенти с повишен серумен калий. През 2016 г. Relypsa става фирма Vifor Pharma.

OM Pharma
С уникалния си опит в областта на имунологията, OM Pharma развива и произвежда OTX продукти за инфекции на дихателните пътища, инфекции на долните уринарни пътища, грижи за ушите, коремна дисения, хронична обструктивна белодробна болест, хронична венозна недостатъчност, диабетна ретинопатия, хемороиди, меномерорагия (тежко менструално кървене).
Основните марки са Broncho-Vaxom®, Dicynone®, Doxium® и Uro-Vaxom® и са отлични допълнения към другите терапевтични области на ViforPharma Group. Потенциалът на Broncho-Vaxom® и Uro-Vaxom® е от нарастващ медицински интерес, тъй като международните здравни агенции и правителствата обръщат внимание на продължаващото нарастване на антимикробната резистентност в целия свят. 

 

Сортирай по
Показани 1 - 20 от 7